Een visgraat-pvc-vloer geeft extra cachet aan uw woonruimte. De uitstraling is die van een klassieke houten parketvloer, met om-en-om in visgraat gelegde planken. Visgraat-pvc-vloeren zijn niet van echt visgraatparket te onderscheiden. Dit komt ook door de perfect afgewerkte ‘registered embossed’ toplaag. Deze zeer harde transparante polyurethaan laag heeft een structuur die niet van hout te onderscheiden is.
Het team van uw Woninginrichting is erin geslaagd een collectie samen te stellen die een optimale balans heeft tussen transparantie en matheid. Bij de technisch wat minder hoogwaardige pvc-vloeren creëert de matte toplaag soms het effect van ‘matglas’. De fotografische afbeelding van de vloer wordt minder goed zichtbaar. Een pvc-vloer uit onze collectie heeft een slijtlaag die niet glanst, maar die desondanks goed doorzichtig is. Door deze combinatie van factoren kunnen wij het effect van een houten visgraatparketvloer optimaal benaderen.
Een bekend argument vóór visgraat-pvc-vloeren is dat je onder een houten visgraatvloer geen verwarming zou kunnen gebruiken. We zouden dit graag beweren, maar het is eenvoudigweg niet waar. Vloerverwarming onder een houten vloer is heel goed mogelijk. Wél is het zeker dat een pvc-vloer de warmte sneller doorgeeft, want pvc geleidt aanzienlijk beter dan hout. Dit heeft tot gevolg dat er minder vertraging optreedt in afkoeling en opwarming. Als u de temperatuur van de vloer aanpast, merkt u sneller het effect in de ruimte. Een ander voordeel van pvc is natuurlijk dat het bijna niet ‘werkt’. In ruimtes die regelmatig grote temperatuurverschillen kennen, zoals veranda’s en kamers die vaak gelucht worden, kan een stabiele visgraat pvc-vloer de voorkeur genieten boven een natuurlijk houten visgraatparket.
Benieuwd naar het effect van een pvc-visgraatvloer in uw woning? Met onze visualisatie-app kunt u onze vloeren virtueel in uw woonruimten ‘leggen’. Zo ziet u direct welke kleuren visgraatvloeren het beste aansluiten bij uw interieur. U vindt onze app op de homepage.